Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ύδρα και Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα - Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ στον Πειραιά - Αποβίβαση αλλοδαπού ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά –Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την προσάραξη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Δοκού Ύδρας του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΛΕΑ ΛΕΑ ΕΛΟΥΑ» Ν.Π. 10929 με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες . 
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Α/Ψ ΄΄ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ΄΄ Τ.Υ. 116, το  Ε/Γ- Τ/Ρ ΄΄ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ΄΄ Ν.Υ. 1040 με δύο (02) δύτες και το Ε/-Τ/Γ ΄΄ΠΑΝΟΡΑΜΑ΄΄ Ν.Υ. 192. 
Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σκάφος προκλήθηκε ρήγμα περίπου τριάντα (30) εκατοστών στη δεξιά πλευρά του και μερική εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και το σκάφος αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε παραπλήσιο όρμο της ν. Δοκού.
Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 52χρονος κυβερνήτης του σκάφους, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΛΕΑ ΛΕΑ ΕΛΟΥΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, για την προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΠΡΟΚΑΒΟΥ» Λευκίμμης . 
Άμεσα  στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι είχε προσαράξει το Θ/Γ σκάφος «ANCETILE» σημαίας Βελγίου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422, με τη συνδρομή του οποίου το «ANCETILE» αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες, για την ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Λιπάσματα, με πέντε (05) επιβαίνοντες.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος και το συνόδευσε στο λιμανάκι του όρμου Δραπετσώνας, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια .
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι 27χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος του Ε/Γ -Κ/Ζ «MEIN SCHIFF HERZ» σημαίας Μάλτας, παρουσίασε συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο 27χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη σε Ιδιωτική Κλινική για ιατρική περίθαλψη.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
72χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Κάλαμου Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν. Λ. 313 και 
81χρονου , 20χρονου αλλοδαπού και 77χρονου  από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓ, ΡΑΦΑΗΛ'' Ν.Π. 11070.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL