Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Πειραιά - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Πειραιά - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη
 
Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΣΕΜΠΕΚΟ ΙΙ'' Ν.Π. 12615, ότι διαπιστώθηκε διαρροή σε τμήμα του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων της αριστερής κύριας μηχανής.
Το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Πειραιά και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 08:35 για λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου με 11 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΜΠΕΚΟ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός, ως χειριστής της λέμβου.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην κεντρική οδική αρτηρία λιμένος Θεσσαλονίκης, όταν αναβάτης ποδηλάτου έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του στο αριστερό κάτω άκρο.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως για παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL