Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κω – Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ίο - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Κόρινθο – Θάνατος λουόμενης στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κω – Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ίο - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στην Κόρινθο – Θάνατος λουόμενης στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

 

Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς επίσης και ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''BLUE LIFE'' σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Αγίου Φωκά ν. Κω, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής στο εν λόγω ιστιοφόρο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης FRONTEX και σκάφος Ε.Ο.Δ., το οποίο αφού εντοπίστηκε προσέδεσε με ασφάλεια στη μαρίνα Κω, συνοδευόμενο από τα ως άνω σκάφη.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΕΡΑ'' Ν.Π.11732 ότι ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Ίου, υπέστη βλάβες λόγω κακοκαιρίας, και συγκεκριμένα σπάσιμο στη βάση του πανιού, με αποτέλεσμα την πρόκληση πτώσης μίας εκ των πνευστών σωσίβιων σχεδίων στη θάλασσα.

Το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε με ιδία μέσα στο λιμένα Ίου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι είκοσι πέντε (25) επιβαίνοντες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΕΡΑ'' μέχρι αποκατάστασης βλαβών και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα επί του παραλιακού δρόμου Αλεποχωρίου – Ψάθας, με οδηγό έναν 23χρονο και συνοδηγό μία 21χρονη, οι οποίοι εξήλθαν του οχήματος με ιδία μέσα, καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη του ανωτέρω οχήματος μέσα στη θάλασσα σε σημείο με χαμηλό βάθος, ενώ σύμφωνα με δήλωση του οδηγού - ιδιοκτήτη, κατέληξε εκεί διότι έχασε τον έλεγχο.

Το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αιγινήτισσα ν. Αίγινας, 74χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 85χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL