Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Εντοπισμός αλλοδαπών σε Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα - Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Εντοπισμός αλλοδαπών σε Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα - Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑ'' ν.Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Στον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς επιβαίνοντες προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή έξω από το ακρωτήρι ''ΛΕΙΨΟΠΥΡΓΟΣ'' Λευκάδος, ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έφερε σημαία Ολλανδίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τους παραπάνω επιβαίνοντες.

Το ιστιοφόρο σκάφος με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Λευκάδας, όπου αποβιβάστηκαν ασφαλώς όλοι οι αλλοδαποί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

 

*****

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ημεδαπού και ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στην πύλη εισόδου οχημάτων, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος ημεδαπός μετέφερε επιμελώς κρυμμένο στο πορτ-παγκαζ του οχήματός του τον 32χρονο αλλοδαπό, χωρίς να κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σίφνου στο λιμένα Σὐρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.N. 64, 27χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

     

    Σχετικά αρχεία: 

    Κατηγορία:


    Wildcard SSL