Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα και στην Κέρκυρα - Θάνατος αλλοδαπού στη Μεσσηνία και στην Κέρκυρα - Τραυματισμός ημεδαπού στο Ρίο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''FLORENCIA'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηγουμενίτσας για λιμένα Πάτρας με εκατόν πενήντα πέντε  (155) επιβάτες και ενενήντα εννέα (99) οχήματα, για μηχανική βλάβη στην μία εκ των δύο κύριων μηχανών του χωρίς να αιτεί συνδρομή.
Το  ''FLORENCIA'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Πάτρα και προσέδεσε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΡΩΤΕΑΣ» Ν.Π. 11642, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SARANDA EXPRESS'' σημαίας Αλβανίας,  το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Αγίων Σαράντα Αλβανίας προς λιμένα Κέρκυρας με είκοσι επτά (27) επιβάτες και δύο (02) οχήματα, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και αιτείται ρυμούλκηση.
Άμεσα δύο περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447. 
Στη συνέχεια ενημέρωσε ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου ότι αποκατέστησε την βλάβη και το ''SARANDA EXPRESS'' κατέπλευσε αυτοδύναμα  στο λιμάνι της Κέρκυρας.
Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση από επιθεωρητή PSC και στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ» Ν. Μεσσηνίας, 42χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή  «ΜΕΣΟΓΓΗΣ» Κέρκυρας, 89χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ  ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Τραυματίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου (Αλωνάκι), ένας 66χρονος ημεδαπός κατά την προσπάθεια  επισκευής του Ι.Χ.Ε. οχήματος του.
Άμεσα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και παρευρισκόμενοι έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον ανωτέρω άντρα από το όχημα.
Ο 66χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών  «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», όπου μετά από τις ιατρικές εξετάσεις παραμένει προληπτικά.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
*****
Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα στην παραλία «ΔΡΑΚΑ» Πτελέου ν. Μαγνησίας .
Από το Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης  ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL