Διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Θάνατος λουόμενου στην Καρδάμαινα Κω – Διακομιδές ασθενών

Διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αίγινα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην ΚέρκυραΘάνατος λουόμενου στην Καρδάμαινα Κω – Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής ''ΚΕΡΒΕΛΗΣ'' ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ (29)'' Ν.Π. 10232, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα και Αγκίστρι, παρουσιάστηκε βλάβη μειωτήρα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου και κατέπλευσε στο λιμένα της Αίγινας όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν είκοσι (120) επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ (29)'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι εξήντα δύο (62) από τους ως άνω αποβιβασθέντες επιβάτες είχαν προορισμό το Αγκίστρι, όπου προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, μαζί με είκοσι πέντε (25) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αίγινας.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 62χρονος πραγματοποίησε αναστροφή και συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 48χρονος.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 48χρονου οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για προληπτικούς λόγους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 62χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ'' Κέφαλου ν. Κω, 69χρονος.

Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 25χρονης από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ.119-Α΄ και

  • 45χρονου από το λιμένα Κουφονησίου στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ VI'' Ν.ν. 64.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL