Προσάραξη Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη οδηγού στην Ιθάκη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Πέραμα – Θάνατος λουόμενων στη Βουλιαγμένη και το Ηράκλειο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας

Προσάραξη Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπού Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο Σύλληψη οδηγού στην Ιθάκη Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Πέραμα Θάνατος λουόμενων στη Βουλιαγμένη και το Ηράκλειο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''GENESIS'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή 1,9 ν.μ. δυτικά ν. Αίγινας στο Σαρωνικό Κόλπο, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ'' Τ.Α. 203, όπου εντοπίστηκε το ως άνω σκάφος.

Με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ'' το σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε, συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Αίγινας όπου κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GENESIS'' μέχρι επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (02) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 3,1gr.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το πλαστό έγγραφο και η ναρκωτική ουσία.

 

*****

 

Για κατοχή πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνής προστασίας συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, βραδινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και δύο (02) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

*****

 

Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας συνελήφθη μία 19χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Βαθέως Ιθάκης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το ναυτικό πράκτορα του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΙ'' Ν.Π.12535, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από τη θαλάσσια περιοχή Μαύρο Λιθάρι προς το λιμένα Αγίου Κοσμά, βραδινές ώρες χθες, παρουσιάστηκε κραδασμός προπέλας και κλυδωνισμός σκάφους.

Το ανωτέρω πλοίο, αφού αποβίβασε τους τέσσερις (04) επιβάτες του στο Μαύρο Λιθάρι, απέπλευσε με τα τρία (03) μέλη του πληρώματός του προς ναυπηγείο Περάματος, όπου κατέπλευσε και ανελκύστηκε πρωινές ώρες σήμερα.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΙ'' μέχρι οριστικής αποκατάστασης ζημιάς και προσκόμισης κατάλληλου βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βουλιαγμένης, 38χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΑΡΙΝΑ'' στο Ηράκλειο, 62χρονος αλλοδαπός.

Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου σε παραλία μεταξύ Αλεποχωρίου και Σχίνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL