Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Θάνατος λουόμενης στο Γύθειο - Σύγκρουση Ι/Φ σκάφους με αγκυροβολημένο Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μύκονο, στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη -  Θάνατος λουόμενης στο Γύθειο - Σύγκρουση Ι/Φ σκάφους με αγκυροβολημένο Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μύκονο, στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα  
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
                                                                                
            *****
     Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Λιμενίου Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, 69χρονη ημεδαπή.
        Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
     Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
             
           *****
          Ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βραδινές ώρες της 15/07/2019, ότι στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά το Ι/Φ ''TATIANA RED'' σημαίας Καναδά, με έναν επιβαίνοντα, συγκρούστηκε με το αγκυροβολημένο Φ/Γ ''STΑHLA'' σημαίας Κύπρου, κενό φορτίου, με είκοσι τέσσερα (24) μέλη πληρώματος, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του.
     Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ από την πρόσκρουση προκλήθηκε θραύση ιστίου του ''TATIANA RED'', χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή εισροή υδάτων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. 
          Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''STΑHLA'' και του ''TATIANA RED'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας. Το ''TATIANA RED'' κατέπλευσε ασφαλώς, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''ΑΤΛΑΣ'' Ν.Π. 10238, σε ναυπηγείο της  Ελευσίνας.               
                                                           *****                                               
       Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, στο Νέο Λιμένα Μυκόνου.
       Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν τα παραπάνω στελέχη κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.                  Από την Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.                                                                       
                     *****        
         Στη σύλληψη τριών (03)  αλλοδαπών ηλικίας 53, 24 και 19 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
      Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, η 19χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 24χρονου και του 53χρονου.
       Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
               ***** 
       Στη σύλληψη ενός 33χρονου και ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
         Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
 
                                                   
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL