Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη την 17/07/2019– Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη –Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη την 17/07/2019– Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη  –Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη –Διακομιδή ασθενούς
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον  εντοπισμό, βραδινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαπών στη βραχώδη περιοχή Σάρπες ν. Σύμης και τη διάσωση τους από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  γνωρίζεται ότι συνελήφθη ένας 41χρονος αλλοδαπός, ως φερόμενος διακινητής των ανωτέρω.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π.12489, ότι κατά τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα    Σαμοθράκης την 11:00,  με 175 επιβάτες και 37 Ι.Χ.Ε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ το επιβατικό κοινό θα προωθηθεί στον προορισμό του, την 15:00 με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, 80χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL