Θάνατος αυτοδύτη στη Χαλκίδα – Ασθένεια αλλοδαπού ναυτικού στο Αλιβέρι – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Μήλο - Σύλληψη οδηγού στο Βόλο – Θάνατος λουόμενης στο Ναύπλιο – Διακομιδή ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Θάνατος αυτοδύτη στη Χαλκίδα – Ασθένεια αλλοδαπού ναυτικού στο Αλιβέρι – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Μήλο - Σύλληψη οδηγού στο Βόλο – Θάνατος λουόμενης στο Ναύπλιο – Διακομιδή ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ ''ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ'' Σ.Χ.334, για τον εντοπισμό ενός άνδρα που έφερε στολή αυτοδύτη, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Σκορπονερίων Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου.

Ο ανωτέρω, ημεδαπός ηλικίας 56 ετών, ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και αφού μεταφέρθηκε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Χαλκίδας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ Ι'' Ν.Π.12435, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με προορισμό το λιμένα Λάρυμνας, για περιστατικό αδιαθεσίας ενός ναυτολογημένου 57χρονου αλλοδαπού.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Αλιβερίου, ενώ ο εν λόγω ναυτικός αποβιβάστηκε με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω εξετάσεις, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ Ι'' μέχρι αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ'' Ν.Κ. 38, για περιστατικό τραυματισμού μίας 45χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες.

Σύμφωνα με τον ανωτέρω Κυβερνήτη, ενώ το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Μήλου, και συγκεκριμένα πλησίον ν. Ακραδιές, λόγω έντονου διατοιχισμού η εν λόγω επιβάτης έπεσε στο κατάστρωμα και τραυματίστηκε στο δεξί της χέρι.

Με τον κατάπλου του σκάφους στο λιμένα Αδάμαντα Μήλου, η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου και εξήλθε.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Για οδήγηση δίκυκλου μοτοποδήλατου εντός πεζόδρομου, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Βόλου συνελήφθη,μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 56χρονος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μύλων Αργολίδας, 73χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64, 84χρονος και 28χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ύδρας στη θαλάσσια περιοχή ν. Δοκού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL