Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Κάρπαθο - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και του συνεργού του στην Πάτρα- Σύλληψη για παράνομη αλιεία ολοθούριων υπολειπομένων διαστάσεων στην Καβάλα - Μηχανική βλάβη λέμβου στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενού

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Κάρπαθο - Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και του συνεργού του στην Πάτρα- Σύλληψη για παράνομη αλιεία ολοθούριων υπολειπομένων διαστάσεων στην Καβάλα - Μηχανική βλάβη λέμβου στη Ρόδο - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών (13) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς επίσης και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Καρπάθου, Ι/Φ ''DODU'' σημαίας Τουρκίας με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου, όπου δύο (02) εξ αυτών συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές - Κυβερνήτες.

Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και η βοηθητική λέμβος του.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού και του 45χρονου αλλοδαπού συνεργού του προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 29χρονος να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με τη συνέργεια του 45χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του με το ως άνω πλοίο, ενώ κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 36χρονου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου Ελευθερών Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε σε παραλία της περιοχής ''ΚΑΣΤΡΑ'' Νέας Περάμου Καβάλας, να έχει προβεί στην αλιεία εκατόν δεκατεσσάρων κιλών (114kg) αλιεύματος του είδους ''ολοθούριο'' (1.767 τεμάχια), υπολειπομένων διαστάσεων, και χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη επαγγελματική άδεια αλιείας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιεύματος κατασχέθηκε και επιστράφηκε στη θάλασσα.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης της ενοικιαζόμενης λέμβου ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' Λ.Ρ.4775, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΑΘΗΣ'' ν. Ρόδου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς επίσης και το σκάφος ''ΑΝΤΩΝΗΣ'' Σ.Ρ.735 με επιβαίνοντα τον εκμισθωτή της λέμβου, ο οποίος αφού εντόπισε τη λέμβο, μετεπιβίβασε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία Στεγνών Αρχαγγέλου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, 58χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL