Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι, στη Σύμη και στην Κω- Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μήθυμνα -

Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά  - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι, στη Σύμη και στην Κω-  Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μήθυμνα - Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Σητεία
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΒΕΝΟΥΣ Ι'' Ν.Π. 8037, για εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα του πλοίου, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά με προορισμό το λιμένα Μεθάνων, με εβδομήντα έξι (76) επιβάτες και 6μελες πλήρωμα.
Έπειτα από την άμεση απεμπλοκή του αντικειμένου, το Ε/Γ – Υ/Γ πλοίο συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του προς λιμένες Μεθάνων και Πόρου.
Κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο λιμένα του Πόρου, αποβιβάστηκαν ασφαλώς οι επιβάτες και ακολούθησε επιθεώρηση από δύτη, χωρίς να διαπιστωθεί οποιαδήποτε βλάβη.
Απο την οικεία Λιμενική Αρχή, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του ''ΒΕΝΟΥΣ Ι'' προς λιμένες Αίγινας και Πειραιά.
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****              
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ” ν. Σύμης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
 
        
*****              
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το  ανωτέρω σκάφος προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
 ***** 
Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή “ΑΚΡΑ ΜΗΘΥΜΝΑΣ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί  επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
 
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 29χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 18/07/2019, η Λιμενική Αρχή Σητείας, για την ύπαρξη ενός αντικειμένου (πιθανόν νάρκη),  στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΥ'' Σητείας.
Άμεσα μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη πιθανής νάρκης σε βάθος περίπου τριών μέτρων (3m) και σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων (50m) από την ακτή. 
Από το Λιμεναρχείο Σητείας επισημάνθηκε η ακριβής θέση του εν λόγω αντικειμένου και ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL