Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Αργοσαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στα Κύθηρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Αργοσαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στα Κύθηρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Θεσσαλονίκη Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ 1'' Ν.Π. 8037, ότι κατά τον κατάπλου του, προερχόμενο από τους λιμένες Πόρου και Μεθάνων, παρουσιάστηκαν κραδασμοί στην αριστερή πλευρά του πλοίου (στα ύφαλα).

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν οι πενήντα εννέα (59) επιβάτες και τα έξι (06) μέλη πληρώματος, ενώ από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Τα επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια του ως άνω πλοίου παρέμειναν ανεκτέλεστα, ενώ το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, απογευματινές ώρες χθες, από τον σύζυγο μίας 67χρονης αλλοδαπής κολυμβήτριας, ότι έχασε την οπτική επαφή μαζί της ενώ εκείνη κολυμπούσε νότια κατά μήκος της παραλίας Λυκοδήμου δυτικά ν. Κυθήρων, προκειμένου μεταβεί σε διπλανό όρμο.

Άμεσα κατέπλευσε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε η 67χρονη, η οποία αφού περισυνελέγη από πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε στην παραλία, καλά στην υγεία της.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες, ότι μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου δρομολογίου του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Π. 5779, και κατά την αγκυροβόλησή του στο λιμένα Νέων Επιβατών Περαίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του, παρέσυρε με την προπέλα του δίχτυα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αιδηψού στο λιμένα Αρκίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ'' Ν.Π. 10301, 61χρονου ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL