Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ- Υ/Γ πλοίου στο Πόρτο Χέλι – Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκιδική, στα Ίσθμια, στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα και στη Θεσσαλονίκη

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ- Υ/Γ πλοίου στο Πόρτο Χέλι – Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκιδική, στα Ίσθμια, στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα και στη Θεσσαλονίκη  
           
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών (13) αλλοδαπών προέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
      
Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ ΑΜΜΟΓΛΩΣΑ” νήσου Κω, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
 
 ***** 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Υ/Γ πλοίου «FLYING CAT 3» Ν.Π. 10562 ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή αντικειμένου στην αριστερή κύρια μηχανή. 
Το πλοίο βρίσκονταν στον λιμένα Πορτοχελίου και επρόκειτο να αποπλεύσει για προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά με ενδιάμεσους λιμένες τις Σπέτσες, την Ερμιόνη, την Ύδρα και και τον Πόρο. 
Επιθεωρητής της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου μετέβη στο πλοίο ενώ το πλήρωμα του πλοίου προέβη στην απεμπλοκή του αντικειμένου και στη συνέχεια εκτελέσθηκε δοκιμαστική λειτουργία της κύρια μηχανής με ικανοποιητικά αποτελέσματα. 
Τέλος, κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το «FLYING CAT 3»  απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του, με καθυστέρηση μία (01) ώρα και σαράντα (40) λεπτά.
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ”  Χαλκιδικής, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΩ ΑΛΜΥΡΗΣ”  Κορινθίας, 84χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.
 
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ”  Αργολίδας, 79χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η μεταφορά της σορού στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΠΡΑΟΥ”  Κέρκυρας, 82χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας. 
 
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ”  Θεσσαλονίκης, 81χρονος ημεδαπός.
Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν ήδη στο σημείο και στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”.  
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”.  
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL