Θάνατοι ημεδαπών στην Χαλκιδική και στο Γύθειο – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Σούνιο –

Θάνατοι ημεδαπών στην Χαλκιδική και στο Γύθειο – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Σούνιο – Διακομιδές ασθενών
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΒΕΡΙΑΣ” Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, 79χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική και Τοξικολογική Υπηρεσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
*****  
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Μαυροβουνίου Δήμου Ανατολικής Μάνης, 81χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
***** 
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ''PAPPLE'' Ν.Π. 8292, λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νότια Σουνίου,  με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ ΣΗ ΣΟΣ 1” ενώ παράλληλα αναχώρησαν από ξηράς, με περιπολικά οχήματα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου. 
Το Ι/Φ εντοπίστηκε στην ως άνω περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τους επιβαίνοντες και τους αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου, ενώ το ιδιωτικό σκάφος “ΣΗ ΣΟΣ 1” ρυμούλκησε το Ι/Φ στον όρμο Σουνίου για διενέργεια υποβρύχιων εργασιών από επαγγελματία δύτη και απάντληση υδάτων. Στη συνέχεια το Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΣΗ ΣΟΣ 1” στο λιμένα Λαυρίου, όπου κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια.  
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ ''PAPPLE'' Ν.Π. 8292, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
- 70χρονης, από το λιμένα Αγκιστριού στο λιμένα Πειραιά,  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. 
- 77χρονου, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
- 30χρονης, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL