Προσάραξη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Μύκονο - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο, στην Ηγουμενίτσα, στον Πόρο και στην Σάμη - Διάσωση ανήλικων στη Ζάκυνθο – Αποβίβαση ασθενούς από Ι/Φ σκάφος στη Μονεμβασιά – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες, για προσάραξη του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους ''ΩΚΥΑΛΟΣ'' Ν.Π. 11453, στη θαλάσσια περιοχή νήσου Δήλου. 
Ειδικότερα το ανωτέρω σκάφος στην προσπάθεια του να αγκυροβολήσει εκ νέου, παρασύρθηκε λόγω των δυνατών ανέμων με αποτέλεσμα να προσαράξει . 
Για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧLΙ» Ν.Π. 12492 το  ''ΩΚΥΑΛΟΣ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο νέο λιμένα Μυκόνου, όπου προσέδεσε με ιδία μέσα με ασφάλεια.
Επί του σκάφους, την ώρα της προσάραξης βρισκόταν μόνο ο κυβερνήτης του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΩΚΥΑΛΟΣ'' μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων και κατόπιν παρακολούθησης ύποπτου αλλοδαπού άνδρα, εντοπίστηκε στην παραλιακή οδό έξωθεν του λιμένα Ακαντιάς, να έχει στην κατοχή του δύο (02) ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου , προκειμένου να βοηθήσει τον έτερο αλλοδαπό να μεταβεί αεροπορικώς στο εξωτερικό.
Στη συνέχεια σε έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (06) ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, ένας 63χρονος αλλοδαπός από στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου στον Νέο λιμένα Πόρου.
Συγκεκριμένα σε διενεργηθέντα έλεγχο , διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγούσε τρίτροχο μοτοποδήλατο χωρίς να είναι εφοδιασμένος με άδεια ικανότητας οδήγησης, με άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, με ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα, ενώ κατελήφθη να διακινεί νωπά αλιεύματα , επιβλαβή για την υγεία.
Τα ανωτέρω αλιεύματα βάρους τριάντα πέντε (35) κιλών του είδους σαρδέλα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Από το Λιμεναρχείο του Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμης.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με τελικό προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, ότι δύο 13χρονα αλλοδαπά αγόρια είχαν απομακρυνθεί από την παραλία «ΔΑΦΝΗΣ» Ζακύνθου, με φουσκωτή σανίδα.
Άμεσα σκάφος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής,  μετέβη στην περιοχή και εντόπισε τους ανήλικους, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία «ΔΑΦΝΗΣ» καλά στην υγεία τους.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης, του Ι/Φ-Καταμαράν «RACKHAM LE ROUGE» σημαίας Γαλλίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω αλλεργικού σοκ.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε και προσέγγισε το ανωτέρω σκάφος στην περιοχή κόλπου Επιδαύρου Λίμηρας, όπου παρέλαβε τον 71χρονο και τον μετέφερε στο λιμένα Μονεμβασιάς.
Ο ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, παραμένει νοσηλευόμενος.
Το ΠΛΣ απέπλευσε και εντόπισε εκ νέου το «RACKHAM LE ROUGE», στο οποίο επέβαινε μία αλλοδαπή γυναίκα και συνοδεία του, το ιστιοφόρο κατέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μονεμβασιάς.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και  σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
24χρονης από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
60χρονος αλλοδαπός και 45χρονη από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL