Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μονεμβασιά την 08/07/2019 – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο – Σύλληψη οδηγού στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου στη Μύκ

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μονεμβασιά την 08/07/2019 – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο – Σύλληψη οδηγού στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου στη Μύκονο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Σκάλα Κατερίνης – Διακομιδή ασθενούς

 

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη μη αναγνωρίσιμη και σε προχωρημένη σήψη σορό, που εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της 07/07/2019, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Καμήλι ν. Λακωνίας, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης, ανήκει στην 61χρονη κολυμβήτρια που αγνοούνταν από μεσημβρινές ώρες της 25/06/2019 στο Ναύπλιο.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό στο νότιο λιμένα Πατρών, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Νέο Λιμένα Κέρκυρας, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό στο Μόλο Αγίου Νικολάου Ζακύνθου, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο και άδεια οδήγησης που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Για οδήγηση δίκυκλης μοτοσυκλέτας χωρίς τη νόμιμη άδεια ικανότητας συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, μία 28χρονη, επί της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 12002, ότι κατά το προγραμματισμένο πλου του από Πάρο για Μύκονο, διαπιστώθηκε υπέρμετρη αύξηση θερμοκρασίας στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή και για προληπτικούς λόγους συνέχισε τον πλου με τρεις (03) κύριες μηχανές.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μυκόνου, Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκε σε αυτό και αφού διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω, από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Το ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Νάξο για Πάρο – Μύκονο – Τήνο - Άνδρο – Ραφήνα, με διακόσιους πενήντα τρεις επιβάτες (253) οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.

 

*****

 

Η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Σκάλας Κατερίνης, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΑΦΝΗ'' Ν.ΣΚ.Κ. 04.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Θεσσαλονίκης στο ανωτέρω πλοίο, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό .

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΑΦΝΗ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού επιθεώρησης πλοίου μετά από βλάβη του παρακολουθούντα νηογνώμονα του επετράπη.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 34χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL