Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Θ/Γ-Τ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες πνευστής λέμβου στο Σαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες πνευστής λ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Θ/Γ-Τ/Ρ σκάφους στις Σπέτσες – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες πνευστής λέμβου στο Σαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες πνευστής λέμβου στη Ραφήνα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' Ν.Π. 12489, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη, και ενώ έπλεε περίπου 6ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε αύξηση της θερμοκρασίας καυσαερίων στην αριστερή κύρια μηχανή, και συνέχισε τον πλου με τη δεξιά κύρια μηχανή.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, οι 277 επιβάτες, τα 43 Ι.Χ.Ε., τα 7 Δ/Κ, , το 1 Λ/Φ και τα 2 Φ/Γ αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ''ΣΑΟΝΗΣΟΣ'' χθες στις 17:00 παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599 βραδινές ώρες χθες.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ'' Ν.Ρ. 177, ότι κατά την επιστροφή του από Καλλιθέα Ρόδου παρουσίασε μηχανική βλάβη λόγω υπερθέρμανσης της κύριας μηχανής, ενώ κατευθύνεται με ιδία μέσα και με μειωμένη ταχύτητα προς λιμένα Νέου Καρνάγιου Ρόδου, προκειμένου αποβιβάσει τους εξήντα οχτώ (68) επιβάτες του, χωρίς να αιτείται συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια, αποβίβασε τους ανωτέρω επιβάτες, και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών, απογευματινές ώρες χθες, από το ΕΚ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο Θ/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ'' Ν.Π. 5606, στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του λιμένα Σπετσών, με εφτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ-Π/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Σ.1190 και προσέδεσε με ασφάλεια στο παλαιό λιμάνι Σπετσών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Σπετσών απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, βραδινές ώρες χθες, για την ύπαρξη τεσσάρων (04) ανδρών επί της νήσου Υδρούσας, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην Α΄ πλαζ Βούλας από όπου είχαν ξεκινήσει με πνευστή λέμβο, διότι λόγω του αέρα που επικρατούσε καταστράφηκαν τα κουπιά αυτής.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και οι ανωτέρω αφού περισυνελέγησαν με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους ''ΤΑΣΙΑ'' Λ.Π. 21211, μετεπιβιβάστηκαν αρχικά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια στο Ε/Π ''ΑΡΓΩ ΙΙ'' Σ.Π. 121 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ώσπου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε χερσαίο χώρο της Δ΄ Μαρίνας Γλυφάδας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες χθες, ότι παρασύρεται πνευστή λέμβος από την ακτή της παραλίας Σχινιά Μαραθώνα και κατευθύνεται προς τη Νέα Μάκρη, με επιβαίνοντες δύο (02) παιδιά.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε εθελοντής παροχής βοήθειας στη θάλασσα, ενώ η ανωτέρω λέμβος εντοπίστηκε από το σκάφος ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ'' Τ.Χ.1013 και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην ακτή.

Σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων, ενός 25χρονου και μίας 21χρονης, οι οποίοι βρίσκονται καλά στην υγεία τους, παρασύρθηκαν από το ρεύμα σε απόσταση περίπου 300 μέτρα από την ακτή, αλλά δεν ζήτησαν βοήθεια διότι θεωρούσαν ότι είχαν τον έλεγχο της λέμβου.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL