Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα την 01/08/19 –

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα την 01/08/19 – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα
 
Συνέχεια ενημέρωσης: 
Αναφορικά με την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPUS'' σημαίας Κύπρου στη Θήρα την 01/08/2019, γνωρίζεται ότι αναπτύχθηκε αυθημερόν από την ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο (02) απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.
Πρωινές ώρες της 02/08/19, εντοπίστηκαν εντός του φράγματος ρύποι πετρελαιοειδών και σκωριά, ενώ τοποθετήθηκε δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Επίσης, κατόπιν  επιθεώρησης που διενεργήθηκε την 02/08/19 από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο (02) προσοντούχων επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο πλαίσιο εφαρμογής ''PARIS MOU'', διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις / παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου, και από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
    
*****
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη αβαθή του Ι/Φ “GREEN RAY” σημαίας Γερμανίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΙΣΚΑΡΙ” βόρεια ν. Κέρκυρας.
Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, όπως επίσης και του Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π.4447 με ιδιώτη δύτη, το οποίο ρυμούλκησε το ως άνω Ι/Φ στη μαρίνα Γουβιών με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GREEN RAY” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το  παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL