Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Κατασχέσεις αλιευμάτων υπολειπομένων διαστάσεων στη Ν.Μηχανιώνα – Διακομιδές ασθενών  

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, συνελήφθη 47χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος - αυτοκινητάμαξας, διότι  διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός της καμπίνας των δυο μεταφερόμενων τρακτόρων, δύο αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η αυτοκινητάμαξα και οι τράκτορες.

==================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοπράτησης της ιχθυόσκαλας δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα δύο (72) κιλά ιχθύων του είδους «ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ», υπολειπόμενων διαστάσεων 08–10 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 11 εκ.).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση στην εταιρεία εμπορίας των ιχθύων.

Επίσης, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης και συγκεκριμένα σε φορτηγό ψυγείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν εξήντα οκτώ (168) κιλά ιχθύων του είδους «ΤΣΙΠΟΥΡΑ»  υπολειπόμενων διαστάσεων 17–19 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, βεβαιώθηκε από μία διοικητική παράβαση στην εταιρεία εμπορίας των ιχθύων και του κυβερνήτη του αλιευτικού σκάφους με το οποίο αλιεύθηκαν τα ψάρια.

Τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλύμνου 202, 32χρονη και 65χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL