Τραυματισμός αλλοδαπού λουόμενου από ταχύπλοο σκάφος στη Γλυφάδα –Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στη Σάμο Διακομιδή ασθενούς

Τραυματισμός αλλοδαπού λουόμενου από ταχύπλοο σκάφος στη Γλυφάδα –Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στη Σάμο  Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού για τραυματισμό 32χρονου αλλοδαπού λουόμενου, στη θαλάσσια περιοχή 3ης μαρίνας Γλυφάδας. 
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίζοντας το ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος αναψυχής “ΖΩΗ-ΝΙΚΟΣ” Τ.Π. 180 ΣΤ' με χειριστή  και ιδιοκτήτη έναν 49χρονο ημεδαπό. Επί του σκάφους μεταφερόταν ο 32χρονος λουόμενος, με εμφανή τραύματα στο δεξιό άνω άκρο, στον δεξιό μηρό, καθώς και εκδορές στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα.
Κατά δήλωση του Κυβερνήτη, εισερχόμενος στον λιμένα της 3ης μαρίνας Γλυφάδας και ενώ βρισκόταν στο σημείο εισόδου, άκουσε τον ανωτέρω να καλεί σε βοήθεια, του οποίου είχε προκαλέσει τραυματισμό χωρίς να τον αντιληφθεί. Άμεσα τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στην προβλήτα, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ενώ ο Κυβερνήτης του ταχύπλοου, συνελήφθη. 
 
*****  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών (13) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της παραλίας “ΙΜΕΡΟΥ” Ροδόπης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα  Αλεξανδρούπολης.
     
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα  Αλεξανδρούπολης.
 Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****   
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****  
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σερίφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62, 86χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL