Παράνομη ναύλωση M/Y σκάφους στη Σκύρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Θάνατος λουόμενου στην Αλεξανδρούπολη – Επιβαίνοντας σε φουσκωτή βάρκα σε δυσχερή θέση στο Γύθειο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Παράνομη ναύλωση M/Y σκάφους στη Σκύρο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Θάνατος λουόμενου στην Αλεξανδρούπολη – Επιβαίνοντας σε φουσκωτή βάρκα σε δυσχερή θέση στο Γύθειο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Κατά τη διενέργεια ελέγχου στο M/Y ''BALTIC SEA'' σημαίας Μάλτας στην περιοχή του λιμένα Λιναριάς Σκύρου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μεσημβρινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • η ανάρτηση σε διάφορες διαδικτυακές ιστοσελίδες διαφήμισης εκμετάλλευσης ανωτέρω ιδιωτικού σκάφους αναψυχής για διενέργεια ταξιδιών αναψυχής στη Μεσόγειο θάλασσα και την ελληνική επικράτεια έναντι οικονομικού ανταλλάγματος με κατώτατο όριο το ποσό των 65.000 ευρώ ανά βδομάδα και

  • η μη καταβολή του τέλους πλοίων αναψυχής και ημερόπλοιων (ΤΕ.ΠΑ.Η.) για το μήνα Αύγουστο, κατά το οποίο βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής νόμιμων διοικητικών κυρώσεων για παράνομη διαφήμιση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BALTIC SEA'' μέχρι πληρωμής του οφειλόμενου ποσού ΤΕ.ΠΑ.Η. και του επιβληθέντος προστίμου, και προσκόμισης αποδεικτικού καταβολής αυτών.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Κέρκυρα όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 21χρονος παρέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε δύο (02) σταθμευμένα οχήματα χωρίς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ κατόπιν ελέγχου μέθης που διενεργήθηκε στον ανωτέρω με αλκοολόμετρο διαπιστώθηκε η συγκέντρωση οινοπνεύματος σε χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη μέτρηση 0,56mg/l και στη δεύτερη 0,49mg/l.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αρχαίας Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, 66χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, πρωινές ώρες σήμερα, ότι ανήλικος επιβαίνοντας σε φουσκωτή βάρκα – παιχνίδι, παρασύρθηκε από τον ισχυρό βόρειο άνεμο βαθιά και σε μεγάλη απόσταση από την ακτή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγεί.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Τ/Χ ''ΣΟΦΙΑ'' Τ.Γ. 163 το οποίο εντόπισε το ανωτέρω φουσκωτό, και μαζί με το παραπλέον Α/Ψ ''ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Λ.Γ. 1251 το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στην ακτή της παραλίας Μαυροβουνίου Ανατολικής Μάνης, όπου ο εν λόγω επιβαίνοντας αποβιβάστηκε καλά στην υγεία του.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην παραλία Κάτω Άσσου Κορινθίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL