Σύγκρουση σκαφών στη Ζάκυνθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο - Ακυβερνησία λέμβου στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

Σύγκρουση σκαφών στη Ζάκυνθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο - Ακυβερνησία λέμβου στα Χανιά - Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης δύο (02) σκαφών στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΜΑΡΕΣ'' Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στον οικείο λιμένα της ως άνω θαλάσσιας περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΦΑΡΟΣ'' Λ.Ζακύνθου 2371, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, εμβόλισε με την αριστερή πρωραία πλευρά (μάσκα) το Ε/Π-Α/Κ ''ΜΑΡΙΑ'' Ν.Ζακύνθου 123, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην αριστερή πρωραία πλευρά (μάσκα).

Από το περιστατικό προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός των επιβαινόντων στο ''ΜΑΡΙΑ'', το οποίο ρυμουλκήθηκε από το ''ΦΑΡΟΣ'' στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. Στη συνέχεια, οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με μέριμνα του ιδιοκτήτη του ''ΦΑΡΟΣ'' στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης ζημιάς από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και διαπίστωσης αποκατάστασης ζημιάς από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, αντίστοιχα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ποθίας – Καλύμνου, όταν τρίκυκλο όχημα που οδηγούσε 56χρονος παρέσυρε 49χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του πεζού.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων από τον Κυβερνήτη της εκμισθούμενης μηχανοκίνητης λέμβου ''ΕΡΜΗΣ'' Σ.Χ. 966 για αδυναμία λειτουργίας της μηχανής, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 300 μέτρα από το λιμένα Μαραθίου.

Η ανωτέρω λέμβος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΑΘΗΝΑ'' Σ.Χ.780 στο λιμένα Μαραθίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι συνολικά πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 25χρονης από λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 80χρονου από λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ.119Α΄.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL