Διασώσεις αλλοδαπών στην Κώ, στη Λέρο και στην Σάμο και σύλληψη αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο στην Αίγινα

Διασώσεις αλλοδαπών στην  Κώ, στη Λέρο και στην Σάμο και σύλληψη    αλλοδαπού  χειριστή της λέμβου - Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στην Κέρκυρα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Π-Τ/Ρ πλοίο στην Αίγινα 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών  προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω. 
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέρου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου. 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα επτά (17) αλλοδαπών  προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ” ν. Σάμου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου,
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Ν.Κ. 458, το οποίο είχε αποπλεύσει για ν. Παξών, για περιστατικό ασθένειας 41χρονης αλλοδαπής επιβάτη.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Κέρκυρας, από όπου η ασθενής παρελήφθη από περιπολικό όχημα Λ.Σ. και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για παροχή πρώτων βοηθειών. Μετά την ανάκτηση ων αισθήσεών της, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 27χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ε/Π-Τ/Ρ “ΟΛΥΜΠΙΚ” Ν.Π. 12273, έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.
Το ανωτέρω σκάφος κατευθυνόταν στην θαλάσσια περιοχή νότια ν. Αίγινας, όπου περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας. Από εκεί, διεκομίσθη με περιπολικό όχημα Λ.Σ.  στο Γενικό Νοσοκομείο  Αίγινας “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”, για ιατρική περίθαλψη.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL