Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Καρλόβασι –

 
 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Τραυματισμός αλλοδαπής επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Καρλόβασι – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό  στην 
Πάτρα – Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Ραφήνα – Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπή λουόμενη στην Αλεξανδρούπολη
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΤΣΟΝΙΑ” Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Καρλοβασίου, απογευματινές ώρες σήμερα, τραυματίστηκε μία 47χρονη αλλοδαπή εντός του πλοίου. Κατά δήλωση της ανωτέρω, τραυμάτισε το άνω άκρο της σε πρυμναία πόρτα εντός του πλοίου.
Η 47χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου από όπου και εξήλθε, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
 
                                                                            *****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα Πάτρας, όταν  δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 32χρονο ημεδαπό, έπεσε επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.
Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Π.Γ.Ν. Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
 
                                                                           *****
 
Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' Ν.Π. 12002, για αδυναμία εκτέλεσης του δρομολογίου του, λόγω καιρικών συνθηκών δυσμενέστερων του ισχύοντος δελτίου Ε.Μ.Υ. 
Το ''ΝΑΞΟΣ ΤΖΕΤ'' είχε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Ραφήνας προς λιμένες Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου και Λαυρίου, την 15:00μμ, το οποίο παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι πεντακόσιοι εβδομήντα τρεις (573) επιβάτες και τα σαράντα επτά (47) οχήματα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
                                                             *****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους ότι αλλοδαπή 24χρονη λουόμενη, η οποία επέβαινε σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, βρισκόταν σε δυσχερή θέση στην θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΜΥΡΩΔΑΤΟ” Ν. Ξάνθης.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και σκάφος ναυαγοσωστών, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε την 24χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά, χωρίς να επιθυμεί ιατρική περίθαλψη.
 
             
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL