Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί – Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στη Χίο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο Μαντούδι – Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος στον Πόρο – Διακομιδή ασθενούς

Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί – Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στη Χίο – Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στο ΜαντούδιΑποβίβαση τραυματία από Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφος στον Πόρο – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''AMAR'' Ν. Κέρκυρας 653, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λευκάδας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ ''ΣΕΝΙΑ'' Τ. Λευκάδας 591, από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''AMAR'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ρούδα Πόρου Λευκάδας όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AMAR'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό βύθισης ενός αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμενίσκο ''ΠΕΤΡΟΚΑΡΑΒΟ'' στην περιοχή Γουβί Βροντάδων Χίου και πλησίον της ακτής, ενώ οι τρεις (03) επιβαίνοντες έχουν πέσει στη θάλασσα και κατευθύνονται κολυμπώντας προς την ακτή.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' Ν. Χίου 252, ενώ στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στο σημείο με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντοπίστηκαν οι τρεις (03) επιβαίνοντες να βρίσκονται στην ξηρά, καλά στην υγεία τους, ενώ το σκάφος το οποίο είχε ημιβυθιστεί, ρυμουλκήθηκε από το ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' και με τη συνδρομή δύτη στο παρακείμενο αλιευτικό καταφύγιο Δασκαλόπετρας Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Λ.Π. 6803-Ε΄, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Πηλίου βορειοανατολικών ακτών Εύβοιας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή το Τ/Χ ''ΑΚΗΣ'' Τ.Χ. 9570 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ''ΜΑΡΙΛΕΝΑ'' Λ.Κ. 492, από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' με ασφάλεια στο λιμένα Πηλίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, ότι 55χρονος αλλοδαπός επιβάτης στο Ι/Φ-ΚΑΤ ''DIMITRA'' Ν.Π. 11639 το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Πόρου, είχε τραυματιστεί έπειτα από πτώση του στο σκάφος και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απέπλευσε προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Π.71, όπου μετεπιβιβάστηκε ο 55χχρονος, ενώ αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Γαλατά, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου στο λιμένα Κύμης Ευβοίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Ν.Π.11282, 87χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL