Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Εντοπισμός και απεγκλωβισμός αλλοδαπών στην Κω - Θάνατοι λουόμενων στην Αίγινα και στην Αλόννησο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Χανιά –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου - Εντοπισμός και απεγκλωβισμός αλλοδαπών στην Κω - Θάνατοι λουόμενων στην Αίγινα και στην Αλόννησο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Χανιά – Απαγόρευση απόπλου σε Θ/Γ σκάφος στο Πόρτο Χέλι - Πτώση Ι.Χ.Ε. στη θάλασσα χωρίς τραυματισμούς στην Κάσο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο – Διακομιδή ασθενών
 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΡΑΚΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX στο λιμένα Σκάλας Συκαμνιάς ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
                                                                                 *****  
    Πενήντα επτά (57) αλλοδαποί εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή  σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
    Συγκεκριμένα οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην βραχώδη παραθαλάσσια ακτή ''ΘΕΡΜΑ'' Κω από στελέχη του Λιμεναρχείου Κω. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω δια θαλάσσης, από πλήρωμα σκάφους της Ε.Ο.Δ.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                  *****   
    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΒΑΓΙΑΣ” ν. Αίγινας, 81χρονος ημεδαπός.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
     Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
                                                                                 *****
     Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό και ανάσυρση 53χρονου λουόμενου στην παραλία “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” ν. Αλοννήσου, ο οποίος έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αλοννήσου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
      Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός του ανωτέρω πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
                                                                                 *****
   Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ακυβερνησία σκάφους με όνομα ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ'' Ν.Χανίων 224, με εξήντα δύο (62) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Μαραθίου Χανίων, λόγω πιθανής ύπαρξης υδάτων στο σύστημα τροφοδοσίας του σκάφους.
      Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ ''ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ'' Ν.Χ. 490, όπου με τη συνδρομή του, το ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Μαραθίου Σούδας, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές του με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.
     Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ στη συνέχεια μετά την αποκατάσταση και την προσκόμισή του, επετράπη ο απόπλους του ''ΧΑΝΙΑ ΙΙΙ''.
                                                                   
                                                                                 *****   
        Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Σπετσών και Πορτοχελίου για εισροή υδάτων στη Θ/Γ ''PER IL MARE'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού Πορτοχελίου, με πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) άτομα πλήρωμα.
        Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και θαλάσσιο ταξί με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Πορτοχελίου. Οι επιβάτες της Θ/Γ μετεπιβιβάστηκαν αρχικά στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια στο θαλάσσιο ταξί, όπου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πορτοχελίου. Ιδιώτης δύτης που έλεγξε το  ''PER IL MARE'', διαπίστωσε την μη περαιτέρω εισροή υδάτων.
          Από τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                                *****   
          Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κάσου, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα εντός του λιμένα Φρυ Κάσου, λόγω λάθους χειρισμού της οδηγού του, ενώ και οι τρεις  επιβαίνοντές του απεγκλωβίστηκαν από αυτό χωρίς να τραυματιστούν.
        Στην περιοχή μετέβησαν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν το όχημα, το οποίο ανελκύθηκε, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. 
             Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή Κάσου.
 
                                                                                 ***** 
     Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Άρη Βελουχιώτη στο Ρέθυμνο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 71χρονος παρέσυρε 20χρονη αλλοδαπή.
       Συγκεκριμένα, το εν λόγω όχημα κινούμενο επί της ανωτέρω οδού με κατεύθυνση από τη μαρίνα Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια προσπέρασης σε έτερο όχημα το οποίο κινούταν στην ίδια κατεύθυνση, παρέσυρε την 20χρονη που διέσχιζε πεζή την οδό Άρη Βελουχιώτη. Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για περαιτέρω εξετάσεις, όπου δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός.
         Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
 
                                                                                *****   
    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -
Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι ” Ν.Π. 8745, 86χρονος και 64χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL