Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Θάνατος λουόμενου στο Ναύπλιο – Εντοπισμός και απεγκλωβισμός αλλοδαπών στην Κω – Τραυματισμός λουόμενου στην Σκόπελο – Ανατροπή δίκυκλου οχήματος στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Θάνατος λουόμενου στο Ναύπλιο – Εντοπισμός και απεγκλωβισμός αλλοδαπών στην Κω – Τραυματισμός λουόμενου στην Σκόπελο – Ανατροπή δίκυκλου οχήματος στον Πόρο – Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών
 
      Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη σε δύο από τις τέσσερις κύριες μηχανές του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 34, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ηρακλείου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
     Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους  λιμένες Πειραιά και Μήλου προς τον λιμένα Ηράκλειου, με 1343 επιβάτες, 117 μέλη πληρώματος, 336 Ι.Χ.Ε., 41 Δ/Κ και 14 Φ/Γ.
      Το  ''ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' κατέπλευσε στο λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια και στη συνέχεια του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Μετά από διαπίστωση της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων, αποκατάσταση αυτής, δοκιμαστικό έλεγχο όλων των μηχανών, καθώς και προσκόμιση του βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου του προς τον λιμένα Πειραιά.             
                                                                                 *****
   Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΚΑΣΤΡΑΚΙ'' Ασίνης Αργολίδας, 55χρονος ημεδαπός.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδος, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
 
                                                                                 *****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για τραυματισμό 19χρονου λουόμενου, στην παραλία ''ΒΕΛΑΝΙΟ'' Σκοπέλου, μετά από πτώση του από ύψος, σε βράχο.
   Άμεσα στην περιοχή μετέβη το ιδιωτικό σκάφος ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Λ.Σ. 800 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβαν τον 19χρονο και τον μετέφεραν στο λιμένα Σκοπέλου, απ' όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου προς παροχή πρώτων βοηθειών.     Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βόλου και κατόπιν διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ΄΄ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ''.
     Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
   
                                                                                  *****
     Δύο (02) αλλοδαπούς εντόπισαν και απεγκλώβισαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή στελεχών   της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή ΄΄ΑΓ.ΖΑΧΑΡΙΑ'' Κω, ενώ στην έρευνα κλήθηκαν και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω δυσβατότητας της περιοχής. Ακόμη, τρεις (03) αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή ''ΘΕΡΜΑ'' Κω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και στη συνέχεια απεγκλωβίστηκαν από πλωτό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από θαλάσσης, λόγω δυσβατότητας της περιοχής. Οι ανωτέρω πέντε αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο λιμένα Κω. 
     Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
                                                                           
                                                                                  *****
      Ανατροπή δικύκλου με 20χρονο οδηγό σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή ''ΑΣΚΕΛΙ'', εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πόρου.
      Ο 20χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά για παροχή πρώτων βοηθειών.
      Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Πόρου.
 
                                                                                  *****
    Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, στην οδό Π.Κουντουριώτη Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 54χρονου πεζού.
       Συγκεκριμένα, 34χρονος οδηγός δικύκλου, παρέσυρε τον 54χρονο, καθώς αυτός διέσχιζε κάθετα την προαναφερόμενη οδό. Ο 54χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ ο 35χρονος μετέβη σε αυτό αυτοβούλως. Αμφότεροι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθαν.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί προανάκριση, πραγματοποιήθηκε έλεγχος αλκοομέτρησης στον πεζό και στον οδηγό του δικύκλου, με αρνητικά αποτελέσματα. 
                     
                                                                                  *****
      Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-74χρονος από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Λέρου 06, και
-39χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΣΣΑ Μ'' Ν.Π. 12263.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL