Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά –Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο– Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλλονιά -Διακομιδή Ασθενούς

Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά –Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο– Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλλονιά -Διακομιδή Ασθενούς 
 
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, μία σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή “ ΚΑΡΒΟΥΝΟΣΚΑΛΑ” του λιμένα Κερατσινίου.
Η ανωτέρω σορός ύψους περίπου 1.70cm και 65 ετών περίπου, με λευκή κόμη και λευκά γένια, έφερε φόρμα εργασίας χρώματος μπλε με τιράντες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”. 
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η  διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή     “ΝΗΣΑΚΙΑ” βορειοδυτικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****  
 
 
Ενημερώθηκαν οι  Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν.Χ. 25  το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βόρεια λιμένα Ηρακλείου.
Το ανωτέρω πλοίο, με 97 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε στον Πειραιά πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, 907 επιβάτες, 178 Ι.Χ., 22 Δ/Κ και 62 Φ/Γ.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
        
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 12450 ότι παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του με αποτέλεσμα να πλέει με μειωμένη ταχύτητα χωρίς να αιτεί συνδρομή.
Το ανωτέρω πλοίο, άνευ επιβατών και φορτίου, έπλεε προς Αστακό Αιτωλοακαρνανίας προερχόμενο από “ΦΡΙΚΕΣ” Ιθάκης και κατέπλευσε με ασφάλεια πρωινές ώρες σήμερα στον λιμένα Ληξουρίου Κεφαλληνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 12450, μέχρι διαπίστωσης αποκαταστάσεως της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
***** 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σερίφου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'', 73χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL