Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στους Λειψούς – Θάνατοι λουόμενων στους Αγίους Θεοδώρους, τη Χαλκίδα και τη Ραφήνα – Τραυματισμός αλλοδαπής λουόμενης στη Μήλο –

Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στους Λειψούς – Θάνατοι λουόμενων στους Αγίους Θεοδώρους, τη Χαλκίδα και τη Ραφήνα – Τραυματισμός αλλοδαπής λουόμενης στη Μήλο – Απαγόρευση απόπλου Τ/Χ σκάφους στην Ιθάκη – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λειψών, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΡΙΝΑ” σημαίας Τουρκίας, με εννέα (09) ημεδαπούς και τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΚΟΥΛΟΥΡΑ” νοτιοανατολικά ν.Λειψών.
Άμεσα στο σημείο μετέβη το Τ/Χ “ΜΑΡΙΑ” Τ.Κ. 266, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,  παραλαμβάνοντας τους εννέα (09) ημεδαπούς, ενώ το  “ΡΙΝΑ” το οποίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του Τ/Χ “ΜΑΡΙΑ”, στον λιμένα Λειψών. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι επιθεώρησης του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.  
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, 52χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****  
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΜΙΑ” Νέας Αρτάκης, 79χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα Αττικής, 83χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, για τραυματισμό 50χρονης αλλοδαπής λουόμενης, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ” ν.Μήλου. 
Η ανωτέρω, η οποία τραυματίστηκε στην πλάτη μετά από διενέργεια βουτιάς από ύψος περίπου έξι (06) μέτρων, μεταφέρθηκε στην ακτή με τη συνδρομή λουόμενων και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου και στη συνέχεια με το Ε/Γ-Τ/Χ “SEA JET 2” N.P. 10571 στον Πειραιά, προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Τ/Χ-Α/Ψ “ΕΛΕΟΝΩΡΑ-ΒΕΡΟΝΙΚΗ” Τ.Π. 2581-ΣΤ', προσέκρουσε στο κρηπίδωμα του λιμένα, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών στο σκάφος και τον λιμένα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να αποκατασταθεί η ζημιά του λιμένα. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 72χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL