Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο, τη Χίο και τη Μύρινα – Σύγκρουση Ε/Π-Α/Ψ σκαφών στα Σύβοτα – Μηχανικές βλάβες σκαφών στην Πάτρα, τη Μύρινα και τη Μήλο –

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο, τη Χίο και τη Μύρινα – Σύγκρουση Ε/Π-Α/Ψ σκαφών στα Σύβοτα – Μηχανικές βλάβες σκαφών στην Πάτρα, τη Μύρινα και τη Μήλο – Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους στη Λέρο – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή    “ΑΚΡ.ΠΡΑΣΟΥ” βορειοανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΝΗΤΩΝ” ν.Χίου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν,  μεσημβρινές ώρες χθες, δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Λήμνου, ξύλινη λέμβος στην οποία επέβαιναν οι εν λόγω αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περισυνελέγησαν οι ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μύρινας, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για σύγκρουση του Ε/Π-Α/Ψ “ΜΟΚΑ” Ν.Π. 10849, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΓΑΝΝΤΕΛΑ” Ν.Κ. 390, στον λιμένα Συβότων.
Συγκεκριμένα, κατά τον επιχειρούμενο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, απόπλου του “ΜΟΚΑ”, η προπέλα του ενεπλάκη με σχοινιά πρόσδεσης του εν λόγω λιμένα, με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του σκάφους και την πρόσκρουση του στο ελλιμενισμένο σκάφος “ΓΑΝΝΤΕΛΑ”.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο “ΓΑΝΝΤΕΛΑ”, ενώ με τη συνδρομή στελέχους του Α' Λιμενικού Τμήματος Συβότων, το “ΜΟΚΑ”  απέπλευσε και ελλιμενίστηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Αγίου Νικολάου και ηπειρωτικών ακτών. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πατρών, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους “ΑΡΤΕΜΙΣ” Σ.Π. 1384, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΥΡΗ ΜΥΤΗ” Αχαΐας. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ “ΜΙΤΣΗ” Σ.Α. 334 καθώς και το Ε/Π “Χ-ΜΑΝ” Λ.Π. 6084, το οποίο ρυμούλκησε το  “ΑΡΤΕΜΙΣ”, σε αμμώδη παρακείμενη παραλία, όπου με τη συνδρομή του σκάφους “ΜΙΤΣΗ”, προσδέθηκε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για μηχανική βλάβη του σκάφους “ΡΑΝΙΑ” Τ.Θ. 3277, με δύο (02) ημεδαπές και μία (01) αλλοδαπή επιβαίνουσα, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΠΛΑΤΥ” ν.Λήμνου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα θαλάσσια μοτοποδήλατα “COCONUT” Τ.Μ. 252 και “SHARK” Τ.Μ. 203, το σωστικό σκάφος “ΛΕΒΑΝΤΕ 49” Τ.Ρ. 756, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΕΜΟΣ” Ν.Μ. 23 και το Τ/Χ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Τ.Μ. 245, το οποίο ρυμούλκησε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το “ΡΑΝΙΑ” στην παραλία “ΠΛΑΤΥ” ν.Λήμνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες του. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους “CISA” σημαίας Πολωνίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2.5 ν.μ. νότια ν.Μήλου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Φ/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΦΟΞ” Σ.Μ. 173, το οποίο ρυμούλκησε το “CISA” σε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ” ν.Μήλου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για μικρή εισροή υδάτων στο Θ/Γ “AUDERMARSS” σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΣΑΔΙΑ” ν.Λειψών.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν επτά (07) από τους δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του “AUDERMARSS”, το οποίο συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. οδηγήθηκε στον λιμένα Λειψών, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι επιθεώρησης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Σικινου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΪΣΤΡΟΣ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' ΝΘ. 64, 22χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL