Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Καβάλα –

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Καβάλα – Σύλληψη χειριστή Τ/Χ σκάφους στις Σπέτσες – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “WEGA” σημαίας Ιταλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Ελευθερών Καβάλας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το βοηθητικό σκάφος του Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΗΣ” Ν.Ι. 42, με τη συνδρομή του οποίου το  “WEGA” αποκολλήθηκε και κατέπλευσε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Ελευθερών, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 52χρονου χειριστή Τ/Χ σκάφους, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Σπετσών, διότι εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς με το ταχύπλοο σκάφος του.
Από τη Λιμενική Αρχή Σπετσών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατόπιν αλκοολομέτρησης, βρέθηκε υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Αλόννησου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., 53χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL