Διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη - Ακυβερνησίες σκαφών στη Νάξο, το Λαύριο, την Τήνο και το Σαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στο Κατάκολο – Διακομιδή ασθενούς

Διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη - Ακυβερνησίες σκαφών στη Νάξο, το Λαύριο, την Τήνο και το Σαρωνικό – Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στο Κατάκολο Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) αλλοδαπών προέβη, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την παραλία ''ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ'' ν. Σαμοθράκης, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Χ ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Τ. Σαρωνικού 4494, στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Παροναξίας, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ ''ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ'' Ν.Ν. 165 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΦΩΤΕΙΝΗ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα μαρίνας Χώρας Νάξου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΠΙΝΕΖΑ'' Λ.Ι. 2453, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Μακρόνησου, με δύο (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Λ.869 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΠΙΝΕΖΑ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Παλαιάς Φώκαιας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ'' Ν. Ύδρας 177, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα ν. Τήνου, με εννέα (09) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΠΙΝΕΖΑ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον εσωτερικό λιμένα Τήνου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Θ/Γ ''ΡΙΟ'' σημαίας Λίβανου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των νήσων Φλεβών, με πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ''SEA SOS V'' Τ.Λ. 462 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΡΙΟ'', συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης μηχανικής βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από πιστοποιημένο μηχανολόγο - ναυπηγό.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κατάκολου, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός 52χρονου χειριστή ιστιοσανίδας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΠΙΑΝΤΖΑ'' Κατάκολου Ηλείας.

Άμεσα απέπλευσε προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος ο ανωτέρω 52χρονος.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα μαρίνας Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL