Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύμη – Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στην Κάρυστο - Παροχή συνδρομής σε εγκλωβισμένα άτομα στην Τήλο – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στην Πάτρα - – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Σκιάθο -

Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύμη – Ημιβύθιση Α/Κ σκάφους στην Κάρυστο - Παροχή συνδρομής σε εγκλωβισμένα άτομα στην Τήλο  – Ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στην Πάτρα - – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στη Σκιάθο - Διακομιδές ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ” Ν.Π. 9337, για διαπίστωση δυσλειτουργίας της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τη διαδικασία κατάπλου σε λιμένα Σύμης, ενώ εκτελούσε τουριστικό πλου από Ρόδο για Πανορμίτη – Σύμη – Ρόδο με 371 επιβάτες, 
Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με έτερο πλοίο. 
 
 *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, πρωινές ώρες χθες, για βύθιση του ΕΠΑΓ/ΚΟΥ – Α/Κ σκάφους “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΙ” Ν. Χαλκ. 456, στην κεντρική προβλήτα του λιμένα Μαρμαρίου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ημιβίθυση του εν λόγω σκάφους χωρίς επιβαίνοντες και την πρόκληση μικρής έκτασης θαλάσσιας ρύπανσης από διαφυγόντα σεντινόνερα, υπολείμματα από γράσα – λάδια.
Με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τοποθετήθηκαν υλικά απορρύπανσης και ενημερώθηκε  ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας Α.Ε.
Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΙ” μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ το ανωτέρω σκάφος πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη. 
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τήλου, απογευματινές ώρες χθες, για εγκλωβισμό δύο (02) ατόμων στην παραλία “ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΓΗ” ν. Τήλου.
Άμεσα, έσπευσε στην εν λόγω περιοχή προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τους ανωτέρω καλά στην υγεία τους και αφού τους περισυνέλεξε, τους μετέφερε με ασφάλεια στο Λιμενικό Σταθμό Τήλου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, από τον πλοίαρχο του MSV “ΑΡΙΑΔΝΗ”, για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, στη θαλάσσια περιοχή Ρίου - Αντιρρίου.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο που εκτελεί εργασίες εγκατάστασης υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, εντόπισε με τη χρήση υποβρύχιας κάμερας σε απόσταση επτακοσίων ογδόντα πέντε μέτρων (785μ)  από την ακτή και σε βάθος τριάντα μέτρων (30μ) παλαιά νάρκη σε προχωρημένη οξείδωση – διάβρωση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για της δικές της ενέργειες.
 
***** 
Ενημερώθηκε οι Λιμενική Αρχή Σκιάθου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937 για επιστροφή στο λιμένα Σκιάθου λίγη ώρα αφότου είχε αποπλεύσει για λιμένα Σκοπέλου, προκειμένου αποβιβάσει 37χρονη ασθενή επιβάτιδα.
Η ανωτέρω ασθενής, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Σκιάθου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, ενώ το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. 
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
74χρονου από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και
37χρονης από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL