Τραυματισμοί αλλοδαπών επιβατών σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στην Κάρπαθο– Ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη Σκιάθο – Θάνατος λουόμενου στον Πλαταμώνα

Τραυματισμοί αλλοδαπών επιβατών σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στην Κάρπαθο–
 Ακυβερνησία Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη Σκιάθο – Θάνατος λουόμενου στον Πλαταμώνα
 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ'' Ν.ΡΟΔΟΥ. 227, το οποίο είχε αποπλεύσει με προορισμό τον λιμένα Διαφάνι Καρπάθου με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, για επιστροφή του πλοίου στον λιμένα Πηγαδιών λόγω τραυματισμού επτά (07) αλλοδαπών επιβατών.
Συγκεκριμένα, ο τραυματισμός των ανωτέρω συνέβη λόγω του έντονου κυματισμού και την εισροή υδάτων στην πλώρη όπου βρίσκονταν οι επιβάτες.
Με τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ'' στον λιμένα Πηγαδιών Κάρπαθου, οι επτά (07) τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα, μεταφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, από όπου οι έξι (06) εξήλθαν ενώ μία (01) 17χρονη εξ' αυτών, πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.
Κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.
Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
        Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο και ιδιοκτήτη του Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΓΙΩΡΝΙΚΩ'' Τ. Λίμνης 25, ότι κατά τη διάρκεια πλου στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ” ν. Σκιάθου, το πλοίο υπέστη βλάβη κύριας εξωλέμβιας μηχανής. 
     Στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ -Τ/Ρ ''ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν.ΣΚ. 161 από το οποίο το ''ΓΙΩΡΝΙΚΩ'' ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Σκιάθου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν οι δύο (02) επιβαίνοντες του. 
        Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
 *****
 
   Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “Ν.ΠΟΡΟΙ” Πιερίας, 73χρονος.
   Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
      Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,  που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL