Παροχή συνδρομής σε κινδυνεύοντα άτομα στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς

Παροχή συνδρομής σε κινδυνεύοντα άτομα στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι ένας 49χρονος λουόμενος καθώς και ο 10χρονος γιος του, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή “ΓΟΥΡΝΩΝ” Ηρακλείου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, ενώ προς παροχή συνδρομής μετέβη στο σημείο και το φουσκωτό σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” Τ.Η. 56, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανετράπη, οι δύο (02) επιβαίνοντες του οποίου εξήλθαν στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 49χρονος ημεδαπός και ο 10χρονος γιος του διασώθηκαν με τη συνδρομή ενός 53χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου ημεδαπού λουόμενου αντίστοιχα.
Ο 49χρονος και ο 10χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, ενώ το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανελκύθηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.  
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κουφονησίου Σκιάθου στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 54, 20χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
     
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL