Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο και μεταφορά του στην Ελευσίνα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο και μεταφορά του στην Ελευσίνα – Πτώσεις οχημάτων στη θάλασσα στο Ναύπλιο και στην Κεφαλλονιά 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο της  Πολεμικής Αεροπορίας, πρωινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ “ΑΝΑ Μ” σημαίας Λιβερίας το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, 43χρονος αλλοδαπός ναύτης, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στη συνέχεια, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και διεκομίσθη στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος με έναν επιβαίνοντα, εντός του λιμένα Ναυπλίου.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι αλιείς με το Α/Κ “ΦΩΤΕΙΝΗ” Σ.Π. 376 είχαν ανασύρει από τη θάλασσα τον 41χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος, ο οποίος διατηρούσε τις αισθήσεις του και ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, όπου παρέμεινε για νοσηλεία.
Ακολούθησε έλεγχος του λιμένα από ιδιώτη δύτη για πιθανούς άλλους επιβαίνοντες, με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί από ιδιωτικό συνεργείο.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας   για την πτώση σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος άνευ επιβαινόντων, εντός του οικείου λιμένα.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν την ύπαρξη του οχήματος στη θάλασσα, ενώ σύμφωνα με δήλωση του οδηγού οι επιβαίνοντες του είχαν απομακρυνθεί από αυτό μετά τη στάθμευση. Το εν λόγω όχημα ανασύρθηκε από γερανοφόρο όχημα με τη συνδρομή δύτη, ενώ από το περιστατικό προκλήθηκε μικρής έκτασης διαρροή αυτοδιαλυόμενου καυσίμου, το οποίο διαλύθηκε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL