Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο
  
Σε συνέχεια της από 12-08-2019 σύλληψης 24χρονου αλλοδαπού από στελέχη του Κ.Λ. Χίου για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών, αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση με την κατηγορία ότι παρείχε συνδρομή έναντι αμοιβής σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά προς την Ελλάδα υπηκόων Τρίτων Χωρών, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Μάιο για τη συμμετοχή του σε σύνολο επτά (07) περιπτώσεων κλοπών στην περιοχή της Χίου, ενώ στα ίχνη του τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου οδηγήθηκαν μετά τον εντοπισμό εντός του περίφρακτου χώρου του Λιμένα Χίου οκτώ (08) αλλοδαπών που διέθεταν ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά δεν κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχαν διαφύγει της σύλληψής τους διαμένοντας στην οικία του 24χρονου.  
Επίσης ο ανωτέρω αλλοδαπός φέρεται να εμπλέκεται στο ίδιο  κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών με τον αλλοδαπό κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «SIBELA» σημαίας Τουρκίας, ο οποίος είχε συλληφθεί από τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου την 16-08-2019, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς τη χώρα μας με πολυτελές σκάφος. Ειδικότερα, ο ανωτέρω κυβερνήτης μετά από τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ενώπιων των Στελεχών του Κ.Λ. Χίου κατά την προσαγωγή του,  διαπιστώθηκε να  εμπλέκεται  σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης με το οποίο συνδέεται και ο 24χρονος . 
Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL