Παράνομη ναύλωση Τ/Χ σκάφους στο Μαρμαρά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφους στην Αλεξανδρούπολη - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο και στην Αίγινα

Παράνομη ναύλωση διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Τ/Χ σκάφος “ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ” Τ.Θ. 1406, στο λιμένα Ν. Μαρμαρά .
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς είχε εκναυλωθεί από δέκα (10) αλλοδαπούς, έναντι του ποσού των εξακοσίων πενήντα (650€) ευρώ για το  χρονικό διάστημα των τεσσάρων (04) ωρών , με λιμένα αρχικής επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης μαρίνα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και ενδιάμεσο λιμένα το Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας Χαλκιδικής, χωρίς  την απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια.
Από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μαρμαρά, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, απογευματινές ώρες σήμερα,  ότι κατά την εκτέλεση δρομολογίου του Ε/Γ -Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν.Α. 145 από την Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη με εξήντα εννέα (69) επιβάτες,  παρουσιάστηκε αύξηση της θερμοκρασία της κεντρικής μηχανής, 6,5 ν.μ. από την είσοδο του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Το «ΖΕΦΥΡΟΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου αποβίβασε τους επιβάτες του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του  πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη και ιδιοκτήτη του Ι/Φ σκάφους ''MERITT'' σημαίας Μάλτας, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Πάτμου, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΙΡΗΝΗ'' Ν. Πάτμου 14, με τη συνοδεία των οποίων το εν λόγω Ι/Φ σκάφος αρχικά κατέπλευσε αυτοδύναμα έως την είσοδο του λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου και στη συνέχεια με παροχή συνδρομής κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του από το  ''ΕΙΡΗΝΗ'' στην περιοχή ''ΠΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΤΕΡΗ'' ν. Πάτμου.
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MERITT'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. ανατολικά βορειοανατολικά ν. Αίγινας.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Κ/Δ σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι – RESCUE» Τ.Α. 203, με τη συνδρομή του οποίου το Ι/Φ σκάφος  «ΚΑΙΡΟΣ» Ν.Π. 10515 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL