Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Παλαιά Φώκαια - Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα –

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Παλαιά Φώκαια - Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού
 Κώδικα στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Θάνατος λουόμενου στη Βάρκιζα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά
 
 
Κατόπιν σχετικής διερεύνησης και ελέγχου, διαπιστώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιάς Φώκαιας,  η διαφήμιση σε διεθνή ιστοσελίδα, του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “4YOU”, σημαίας Βρετανἰας, με σκοπό την εκναύλωσή του για διενέργεια  πλόων αναψυχής στην Ελλάδα,  κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης (X-RAY), διαπιστώθηκε ότι εντός της χειραποσκευής του, ο ανωτέρω κατείχε συνολικά εκατόν ογδόντα επτά (187) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών,  το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των επτακοσίων ενενήντα ενός ευρώ και εξήντα ενός λεπτών (791,61 €).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Αγίου Φωκά ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, ενώ συνελήφθη ένας εξ΄ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της 21-08-2019, από την ελεύθερη παραλία Βάρκιζας , 80χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν. Π. 4492, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας και ενώ ετοιμαζόταν για την εκτέλεση προγραμματισμένου επιδοτούμενου δρομολογίου προς λιμένα Ερεικούσας, με σαράντα (40) επιβάτες, διαπιστώθηκε απώλεια του ψυκτικού υγρού της δεξιάς κύριας μηχανής.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΗΓΑΣΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
Στη σύλληψη ενός 57χρονου αλλοδαπού αλλοδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση των άρθρων 45, 333 και 372 ΠΚ όπως επίσης και του ν. 3386/2005 όπως ισχύει.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αποπειράθηκε να αφαιρέσει με τη συνέργεια έτερου προσώπου το οποίο διέφυγε, χρηματικό ποσό από άτομα που ανέμεναν προς επιβίβαση σε λεωφορείο στην πύλη Ε2 του λιμένα Πειραιά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL