Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Υ/Γ σκάφους στον Πειραιά -Θάνατος ημεδαπού στη Ραφήνα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Διάσωση αλιέων στον Πλαταμώνα –

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Υ/Γ σκάφους στον Πειραιά -Θάνατος ημεδαπού στη Ραφήνα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Διάσωση αλιέων στον Πλαταμώνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο
 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω μετέφερε εντός των χειραποσκευών του, ογδόντα εννέα (89) πακέτα (1780 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, για τα οποία δε διέθετε τα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά,  μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' Ν.Π.10232, ότι μετά την αναχώρηση του και κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για Αίγινα, διαπιστώθηκε   αδυναμία πλεύσης επί πεδίλων.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύνα στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε τους οκτώ (08) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέας Μάκρης Αττικής, 83χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Α. «ΛΑΙΚΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του επιβατικού λιμένα Κω, πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.          
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα Πιερίας, για τον εντοπισμό βυθισμένου ερασιτεχνικού σκάφους “ΜΑΙΡΗ” Σ.Θ. 390-Δ' στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ” Νέων Πόρων Πιερίας και την διάσωση των δύο (02) επιβαινόντων του από τη θάλασσα. 
Οι ανωτέρω περισυνελέγησαν από Τ/Χ σκάφος “ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Λ.Π. 2406 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πλαταμώνα, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Κ/Ζ “CELESTYAL OLYMPIA” σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από Ηράκλειο για Θήρα, ότι 61χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου, έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο Ηράκλειο, ο ασθενής διεκομίσθη με  ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για ιατρική περίθαλψη ενώ Το “CELESTYAL OLYMPIA”απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL