Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα -Παροχή συνδρομής σε σκάφος στο Άγιο Όρος και στη Χαλκίδα -Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κυλλήνη - Διακομιδές ασθενών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ''ΝΕΝΗΤΩΝ'' ν. Χίου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 16 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο νότιο λιμένα Πατρών,  κατελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου για λογαριασμό της 16χρονης, την οποία θα συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της, με σκοπό την παράνομη έξοδο της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 31,22, 24, 44 και 22 ετών αντίστοιχα προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις πρώτοι  κατείχαν και επέδειξαν  ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου και θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και οι υπόλοιποι δύο (02) κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                                
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Όρους ότι στη λέμβο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» Λ.Θ. 19739, στην οποία επέβαιναν τρία (03) άτομα, είχε λιποθυμήσει ο κυβερνήτης της.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το Α/Κ σκάφος «ΣΤΕΛΛΑ» Ν. Ιερισσού 215 που βρισκόταν την περιοχή ρυμούλκησε την ανωτέρω λέμβο στο λιμένα Βατοπαιδίου, όπου ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Καρυών για τις πρώτες βοήθειες. 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το σκάφος «ΣΟΦΙ» Τ.Χ. 845 μέ επιβαίνοντα έναν 50χρονο, έχει υποστεί μηχανική βλάβη(πηδάλιο), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλιβερίου και Ερέτριας νότιου Ευβοϊκού κόλπου.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής, έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη.
Το ΠΛΣ εντόπισε το ανωτέρω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αλιβερίου, το οποίο κατέπλευσε με ιδία μέσα συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμένα Αλιβερίου.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.
*****
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κυλλήνης και Ζακύνθου, ότι 70χρονη αλλοδαπή επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ''NORWEGIAN STAR'' σημαίας Μπαχάμες, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε την 70χρονη και  την μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Κυλλήνης, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»  για ιατρική περίθαλψη.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
25χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ,
71χρονου από το λιμένα Αίγινας  στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι -RESCUE'' Τ.Α. 203 και
66χρονη αλλοδαπή από το λιμένα Ίου  στο λιμένα Αθηνιό ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' Ν. Θήρας 55.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL