Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφη στη μαρίνα Αλίμου

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφη στη μαρίνα Αλίμου - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για εκδήλωση πυρκαγιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σκάφη που ελλιμενίζονταν στη μαρίνα Αλίμου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν ότι το Θ/Γ «ΠΑΡΙΤΖΟ» Ν.Π. 10058, καιγόταν ολοσχερώς, ενώ η πυρκαγιά είχε επεκταθεί και στα Θ/Γ σκάφη «MISTY» Ν.Π. 5974 και «ΦΕΛΙΣΙΤΥ» Ν.Π. 10023, «OLMA» σημαίας Αγγλίας, «ΟΜΕΡ Β» N.Π. 4749, «TZIOE» Ν.Π. 10160 και «CAPRICE» σημαίας Βελγίου.

Άμεσα στο σημείο κατέφθασαν επτά (07) πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχε και ένα (01) πλωτό πυροσβεστικό σκάφος.

Ο πλήρης έλεγχος και η κατάσβεση της πυρκαγιάς περατώθηκε μεσημβρινές ώρες.

Από το περιστατικό της πυρκαγιάς προκλήθηκε ρύπανση από διάσπαρτα ιριδίζοντα πετρελαιοειδή καθώς και από στερεά επιπλέοντα υλικά προϊόντα της καύσης των σκαφών.

Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης του τουριστικού λιμένα μαρίνας Αλίμου έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα και έχει ληφθεί κάθε πρόσφορο μέτρο για την απορρύπανση του θαλασσίου χώρου.

Προανάκριση διενεργείται από το γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ τα ανωτέρω σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς και βυθίστηκαν.

=======================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα / επικαθήμενο, 46χρονος ημεδαπός οδηγός, διότι μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου, δέκα (10) αλλοδαπούς άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.  

=======================

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση σε εταιρεία, διότι κατείχε, προς εμπορία, εντός φορτηγού οχήματος, αλιεύματα και συγκεκριμένα είκοσι επτά (27) κασελάκια του είδους «μπακαλιάρου», συνολικού βάρους εκατόν ογδόντα επτά (187) κιλών, υπολειπομένων διαστάσεων (16–17 εκ.) αντί του προβλεπομένου 20 εκ. 

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL