Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Άνδρο - Θάνατος λουόμενης στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Άνδρο -  Θάνατος λουόμενης στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα -  Διακομιδή ασθενούς 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ένα (41) αλλοδαπών προέβησαν,  απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Αλεξανδρούπολης, λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.    
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ''FLICA'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο (02) ημεδαπούς και έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Γαυρίου ν. Άνδρου.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Κ-Α/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ.” Σ.Α. 110, με τη συνδρομή του οποίου το “FLICA” ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Γαυρίου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΩΛΟΣ” Λευκίμμης Κέρκυρας, 79χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 26 και 34 ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον βόρειο λιμένα Πατρών,  πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στο νότιο λιμένα Πατρών,  πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφά, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Κάλαμου Λευκάδας στο λιμένα “ΜΥΤΙΚΑ” Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί  ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313, 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL