Εντοπισμός αλλοδαπών, θάνατος αλλοδαπής και έρευνες προς εντοπισμό του χειριστή της λέμβου στη Σάμο –

Εντοπισμός αλλοδαπών, θάνατος αλλοδαπής και έρευνες προς εντοπισμό του χειριστή της λέμβου στη Σάμο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Αγία Κυριακή Τρικέρων – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο 
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, για ύπαρξη αλλοδαπών στη χερσαία περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ” βόρεια ν. Σάμου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενική Αρχής εντοπίζοντας δεκατρείς (13) αλλοδαπούς, μία εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις της, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Ακολούθησαν έρευνες στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του χειριστή της λέμβου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων έπεσε στη θάλασσα, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών  προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω, πνευστή λέμβο, στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για την ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του όρμου “ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗ” και του λιμένα Πλατανιάς.
Ανωτέρω σορός, ηλικίας περίπου 30 ετών, ύψους περίπου 1,75 εκ, η οποία ήταν ενδεδυμένη με μαύρο σόρτς, έφερε ένα αθλητικό παπούτσι στο αριστερό πόδι και μαύρο υφασμάτινο βραχιόλι στον δεξιό καρπό, ανασύρθηκε με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για τραυματισμό 24χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο προερχόταν από Μύκονο με προορισμό την Πάρο.
Η ανωτέρω, η οποία κατά την αποβίβασή της, γλίστρησε και τραυμάτισε το αριστερό της πόδι πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πάρου, για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
 
    
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL