Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Καρλοβασίου ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

 

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 74χρονη, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η οδηγός.

Άμεσα η 74χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Γαύδου στο λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ'' Ν.Χ. 22, 63χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL