Βύθιση Φορτηγίδας – Λάντζας στο Κερατσίνι

Βύθιση Φορτηγίδας – Λάντζας στο Κερατσίνι - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ενημερώθηκε ότι κατά την διαδικασία πρόσδεσης του Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Π. 8582 στο λιμάνι Κερατσινίου και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ήρθε σε επαφή με την Φ/Γ-Λάντζα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ» Ν.Π. 4242, η οποία βρισκόταν παραβεβλημένη στον προβλήτα μώλου Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα να παρουσιάσει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Από το περιστατικό της βύθισης δεν τραυματίσθηκε κανείς, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Προανάκριση, για τα αίτια και τις συνθήκες που συνέβη η βύθιση του σκάφους, διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ».

=======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον σταθμό υποδοχής του νέου νότιου λιμένα Πατρών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε άτομα που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, σε άτομα που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα πλαστά έγγραφα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL