Παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους στην Άνδρο – Βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Πάτμο – Θάνατος αλλοδαπής στη Νέα Επίδαυρο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα στελέχη του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ της Λιμενικής Αρχής Άνδρου στη θαλάσσια περιοχή Μπατσίου Άνδρου,   μεσημβρινές ώρες σήμερα,  εντοπίστηκε το Ι/Φ σκάφος “CONTESSA” σημαίας Γερμανίας, το οποίο  διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Νόμου 4256/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Συγκεκριμένα, επί του σκάφους επέβαιναν τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Λαύριο Αττικής την 02/09/2019 με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων καταβάλλοντας έκαστος είκοσι πέντε ευρώ ημερησίως.
Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΒΕΝΟΥΣ'' Ν. Σάμου 365, για θραύση υαλοπίνακα στο ανοικτό κύριο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ εκτελούσε περιηγητικό πλου από τον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου με προορισμό τον λιμένα σκάλας νήσου Πάτμου, με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στον λιμένα νήσου Αρκιών και να αποβιβάσει με ασφάλεια τους πενήντα εννέα επιβάτες (59) επιβάτες του. 
Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου επετράπη ο μεμονωμένος πλους του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΒΕΝΟΥΣ'' κενό επιβατών, με προορισμό τον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου για την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου, ότι 76χρονη αλλοδαπή ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή ν. Κύρας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.
Άμεσα επιβιβάσθηκε σε σκάφος καταδυτικού κέντρου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κ.Υ. Λυγουριού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου - Καλαμάτας.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών 22 και 27 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Νάξου 64, 55χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL