Σύλληψη Κυβερνήτη Τ/Ρ σκάφους στην ΄Ύδρα - Εισροή υδάτων σε M/Y σκάφος στο Νυδρί – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάρο– Θάνατος λουόμενης στην Καλαμάτα

Σύλληψη Κυβερνήτη Τ/Ρ σκάφους στην ΄Ύδρα - Εισροή υδάτων σε M/Y σκάφος στο Νυδρί – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Πάρο– Θάνατος λουόμενης στην Καλαμάτα

 

Στη σύλληψη του αλλοδαπού Κυβερνήτη του Τ/Ρ ''ΑΛΙΟΝ'' Ν.Π. 10981 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που διενεργήθηκε στον ανωτέρω μετά τον κατάπλου του ''ΑΛΙΟΝ'' στο λιμένα Ύδρας, το οποίο τελούσε υπό ναύλωση, διαπιστώθηκε ότι είχε συγκέντρωση οινοπνεύματος 0,80 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, ενώ σε δεύτερο έλεγχο αλκοολομέτρησης διαπιστώθηκε ότι είχε συγκέντρωση οινοπνεύματος 0,82 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο M/Y ''POQUITO V'' σημαίας Αυστρίας, στη θαλάσσια περιοχή Νικιάνα, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ ''ΔΑΙΔΑΛΟΣ'' Ν.Λ. 349 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το ''POQUITO V'' οι επιβαίνοντες του οποίου είχαν προβεί με ίδια μέσα στην απάντληση των υδάτων και η μία εκ των μηχανών είχε τεθεί σε λειτουργία.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε καρνάγιο της περιοχής Βλύχου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, παρουσιάστηκε εισροή υδάτων στο χώρο του μηχανοστασίου όταν έσπασε το καπάκι του φίλτρου νερού σε μία εκ των δύο μηχανών.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''POQUITO V'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για περιστατικό πτώσης ενοικιαζόμενου Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα πλησίον χερσαίας ζώνης του λιμένα Πούντας Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω, ενώ σύμφωνα με δήλωση του ενοικιαστή, το εν λόγω όχημα βρισκόταν σταθμευμένο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πούντας Πάρου όταν για άγνωστους λόγους κύλησε με την επακόλουθη πτώση του στη θάλασσα.

Το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος και επαγγελματιών δυτών, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ” Καλαμάτας, 80χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL