Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο, στη Χίο και στη Μήθυμνα και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Μήλο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο, στη Χίο και στη Μήθυμνα και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Μήλο 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια Πυθαγορείου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
***** 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Οινουσσών, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
***** 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΥΚΑΜΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε..
 
***** 
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη ως ο χειριστής της λέμβου από την οποία είχαν αποβιβαστεί τριάντα επτά (37) αλλοδαποί στην ακτή Εφταλούς ν. Λέσβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  
 
***** 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Αδάμαντα νήσου Μήλου, όταν ΙΧ όχημα με οδηγό έναν 34χρονο αλλοδαπό συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 32χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 32χρονου.
Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL